Cybex sirona s i-size recenzija


Cybex sirona S i-size recenzija 34766158820_a94c1a74d6_o_1

Cybex sirona S i-size recenzija Adac-e10
Ovo će biti kratka ali jedna od bitnijih recenzija koje ću napraviti s obzirom da se radi o trenutno u Europi jednoj od najpopularnijih sjedalica. O njoj se praktički sve može naći na netu no ono najbitnije i ne baš. Konkretno iskustvo u korištenju. Pročitala sam more pohvala Sirone na Facebooku, ali nažalost onih u stilu "odlična je kupila sam je." Hvalim sebe i svoju sjedalicu! No, ne brzajte sa zaključcima.

Smatram da sirona definitivno zaslužuje daleko najbolji skor pohvala kada se radi o sigurnosti, omjeru cjene i kvalitete, i jednoj od bitnijih stavki, praktičnosti korištenja.

Cybex sirona S i-size recenzija Sirona10

PREDNOSTI

+EKONOMIČNOST
Njena cijena je cca 3000kn, pa i manje, ako pomno pratite akcije i gledate kamo vam odlazi zarađeni novac. Sirona S je zapravo dvije sjedalice u jednoj. Za one koji se malo slabije snalaze po grupama autosjedalica.... Sirona se deklarira kao autosjedalica grupe 0+/1. To vam doslovno znači da je ona i popularno "jaje" i autosjedalica do četvrte godine u jednoj sjedalici. Znači kada platite tih (ne)malih 3000kn, za te novce dobivate:
- popularno "jaje" ali s isofixom. Kada bi u startu išli kupiti za svoje djete "jaje" i isofix najpovoljnije što bi mogli proći bilo bi za nekih 3000kn oboje! A imali bi samo sjedalicu do godine dana!
- druga sjedalica (do četvrte godine) u rangu sirone bi vas koštala cca još minimalno 2500kn ako podrazumjevamo da bi išli na kvalitetnu autosjedalicu s isofixom. Zbrojite li to dvoje dobiti ćete lijepu cirfu od cca 6000kn. Što bi značilo da kupnjom sirone štedite 50% novca.

+KVALITETA
Realno, premda je Cybex potpuno preuzeo Good Baby Sirona je izrađena od kvalitenih materijala. Svaki "končić" je na svom mjestu, tkanina bez ijedne mane, udobna i dobro pojastučena. Nemojte misliti da je tako kod svih skupljih modela. Jer... nije. Od bježanja tkanine s autosjedalice, do plastike i čistog stiropora pod guzom djeteta. Ima tu svega.

+PRAKTIČNOST MONTAŽE

Savršeno je jednostavna za baratanje. Posebice ako ste jedna od onih mama koja prebacuju sjedalice iz auta u auto. Ako pogledate filmić na YT o tome kako se instalira sirona i pomislite kako je to jako jednostavno na samo filmu, nije! Zapravo je jedna od najlakših sjedalica za instalaciju unatoč svom malo ekstravagantnijem izgledu. Doslovno je trebate samo "uštekati" na vaš isofix i spustiti potpornu nogu do poda automobila. Čim to napravite ukoliko ste sve odradili kako treba dugmići na autosjedalici će pozelenjeti.

+SUSTAV ROTACIJE
Sustav rotacije je jedna od najkorisnijih stvari ikada smišljenih. Ispod nogica djeteta se nalazi mala siva ručkica koju samo stisnete, posjednete sjedalicu, gurnete je u smjeru u kojem želite i gotovi ste. Vjerujte mi ima ih sličnih Sironi koji nemaju ni blizu dobar sustav okretanja a prodaju ga kao prednost/dodatnu funkciju. Na kraju vam dođe kao gnjavaža koju ne koristite.

+LEŽEĆI POLOŽAJ
Kada djete gleda u suprotnom smjeru ležeći položaj koji sirona ima dođe praktički kao mali krevetac. Iz iskustva ima definitivno jedan od najboljih "ležećih" položaja od svih autosjedalica na tržištu. On je pak dosta slabiji kada dijete gleda u smjeru vožnje.

NEDOSTATCI

- 0+ grupa?
Iskreno mislim da NE. To bi i bio njen najveći nedostatak. Isprobala sam je dobrano puta s bebicama od otprilike mjesec dana, i realno s do jednom je situacija izgledala loše. Loše u smislu da bi im glavica padala na način da bi im zatvarala dušnik. Sam položaj nije problematičan za kralježnicu, na što prvo sve mame pomisle kada vide svoju bebicu savijenu u Sironi. Ni najmanje. Najveći problem predstavlja bradica na dišnim putevima. Posebno ako ćete sjedalicu koristiti odmah na dulje relacije.
Da li je to baš toliki minus?
Ako pogledamo situaciju s malo realističnije strane... i nije. Ko i gdje ide s djetetom prva dva mjeseca. Svi smo nakon poroda zabrinuti oko 1001 stvari tako da se malo ko usudi otići s tako sitnom bebom na dulje putovanje. Posebno ukoliko ste rodili u zimskom periodu pa se bojite virusa i gripa. Vaša putovanja prva 3 mjeseca se svedu na 3 putovanja do pedijatra. Da li će djete to preživjeti u Sironi? Naravno. S neka 3 do 4 mjeseca, bit će mu ko salivena.

- Do otprilike 4 godine?
Pa i nebi baš rekla. Ljudi uzmu zdravo za gotovo to da je ona izmjerena da odgovara djetetu od maximum 105cm. Sve to stoji u teoriji. Ali u praksi stvari igledaju tako da jedno dijete ima veći torzo a manje noge. Pa mu ponestane pojaseva za vezanje s neke 3 do max 3ipol godine. Ili mu rame udara o umetak za glavu. Ipak, bez obzira na to i dalje Sironu smatram najekonomičnijim i najkonkretnijim proizvodom trenutno na tržištu u toj varijanti.

- Problemi s plastikom oko isofixa?
NE, NE, NE! Prije nekih par mjeseci na netu su se pojavili natpisi i slikice Sirone kojoj se na jednom mjestu blago odvojila plastika koja doslovno služi kao oklop isofixu. U najmanju ruku postovi su izgledali tako kao da je netko potajno pokušao izvršiti atentat na nečije dijete prodavši mu "škart" autosjedalicu. Da li se to trebalo dogoditi? Za tri keke... naravno da nije. Da li je to nekakav enormni sigurnosni problem? Zdravorazumski nije! Čisto estetski! Ako "pokucate" o dno Sirone vidjeti ćete da isofix obavija "šuplja platika". Jedan tanki oblog plastike koji pratički služi samo da bi autosjedalica izgledala lijepo. Zvuči plitko, ali tako je. Autosjedalica, leži, rotira se, i kači se pomoću ŽELJEZNIH šipki. Kome to nije jasno neće mu ni biti.

Da sumiramo situaciju. Tehničke podatke neću ubacivati. Za razliku od kolica Cybex je autosjedalice razumljivo recenzirao i prikazao na svom webu. SVE potrebne tehničke podatke možete naći na ovom LINKU (težina, kompatabilnost isl). Naravno na hrvatskom jeziku. Potrudila sam se biti što prostija i obraditi one pluseve i probleme koje ja kod Sirone smatram bitnim. Smatram li da vrijedi tih "para"? Smatram. Bili ju kupila sutra svom trećem djetetu (kojeg naravno neće biti Laughing )? Bi.


Done by
ajmecici