SIRONA VS GB VAYA

Koja je bolja, Cybex Sirona ili GB Vaya?Obično kada se radi o Sironi ili GB vayi kod kupnje kupcima prevagne to što je Sirona mnogo razvikaniji model autosjedalice od "mnogo poznatijeg proizvođača". Uvjereni da je GB tek neka kopija Cybexu, daleko su od istine. A ona glasi:
27. siječnja 2014. Grupa Goodbaby international je sklopila Ugovor o otkupu cijelog izdanog dioničkog udjela Columbus Holding GmbH ("Columbus Holding"), koji se uglavnom bavi projektiranjem i prodajom malodobnih proizvoda pod "CYBEX" i "CBX" brendovi.

U kratkim crtama GB (Grupa Goodbaby international) je Cybexov vlasnik već godinama.  Basketball 


Ali su se na Europsko tržište gurali već brendiranim Cybexom. Tehnologija proizvodnje, i sve ostalo što dolazi s Cybexovim autosjedalicama odavno je preuzeto u potpunosti od sestrinske firme, tj. firme kojoj su oni u većinskom vlasništvu. Ako se ne varam GB je imao vlasništvo nad Cybexovim dionicama čak i prije izlaska Sirone M na tržište. Tako da su Sirona i Vaya su praktički dvije iste sjedalice.


U tablicama ćemo navesti karakteristike i razlike u posljednje dvije godine 3 najpopularnije autosjedalice u varijanti 0+/1. Sirone M, Sirone S i GB Vaye. Razlike u karakteristikama sjedalica istaknute su crvenom bojom.


KarakteristikeSirona M I-sizeSirona S I-sizeGB Vaya
ADAC ocjena2.22.32.3
Cijena (puna) ccacca 2900 kn3149 kn3149 kn
Sustav okretanjaSirona M2 i-Size ima click-in sistem koji omogućava jednostavnu promjenu iz jednog smjera vožnje u drugiRotacija u 360° (olakšava postavljanje i vađenje djeteta iz autosjedalice) i promjenu položajaRotacija u 360° (olakšava postavljanje i vađenje djeteta iz autosjedalice) i promjenu položaja
Bočne zaštiteIntegrirana linearna zaštita od bočnih udara (L.S.P. sistem) rasklapa se na strani sjedala koje je prema vratima vozila, umanjujući silu kod bočnog sudara u vrlo ranoj fazi udara.Integrirana linearna zaštita od bočnih udara (L.S.P. sistem) rasklapa se na strani sjedala koje je prema vratima vozila, umanjujući silu kod bočnog sudara u vrlo ranoj fazi udara.Integrirana linearna zaštita od bočnih udara (L.S.P. sistem) rasklapa se na strani sjedala koje je prema vratima vozila, umanjujući silu kod bočnog sudara u vrlo ranoj fazi udara.
Modularni sistemDA  (odvojiva baza iskoristiva za autosjedalicu 0+)NE  (odvojiva baza iskoristiva za autosjedalicu 0+)NE  (odvojiva baza iskoristiva za autosjedalicu 0+)
Raspon položaja za glavuU 12 položaja visine prilagodljiv naslon za glavu s integriranim vodilicama pojasa koji raste s vašim djetetom.U 12 položaja visine prilagodljiv naslon za glavu s integriranim vodilicama pojasa koji raste s vašim djetetom.U 12 položaja visine prilagodljiv naslon za glavu s integriranim vodilicama pojasa koji raste s vašim djetetom.
Umetak za novorođenčeUključenUključenUključen
NagibiFunkcija nagiba jednom rukom, lako se namješta u savršen položajFunkcija nagiba jednom rukom, lako se namješta u savršen položajFunkcija nagiba jednom rukom, lako se namješta u savršen položaj
Oblik sjedalaŠkoljka sjedala koja apsorbira energiju, apsorbira silu udara i štiti dijeteŠkoljka sjedala koja apsorbira energiju, apsorbira silu udara i štiti dijeteŠkoljka sjedala koja apsorbira energiju, apsorbira silu udara i štiti dijete
Broj položajaLako se namješta u savršen položaj (u suprotnom smjeru od vožnje: 5 položaja; u smjeru vožnje: 3 položaja)Lako se namješta u savršen položaj (u suprotnom smjeru od vožnje: 5 položaja; u smjeru vožnje: 3 položaja)Lako se namješta u savršen položaj (u suprotnom smjeru od vožnje: 5 položaja; u smjeru vožnje: 3 položaja)
DDCNemaDriving Direction Control (DCC) - kontrola smjera vožnje; onemogućava pogrešnu upotrebu autosjedalice u smjeru vožnje, prije nego dijete navrši barem 16 mjeseci, i visine barem 76 cm.Driving Direction Control (DCC) - kontrola smjera vožnje; onemogućava pogrešnu upotrebu autosjedalice u smjeru vožnje, prije nego dijete navrši barem 16 mjeseci, i visine barem 76 cm.
Dimenzijedužina / širina / visina: 72 cm / 44 cm / 66 cm
težina: 14 kg
dužina / širina / visina: 70 cm / 43 cm / 63.5 cm
težina: 15 kg
dužina 70 cm / širina 43 cm / visina 63.5 cm /
težina: 14.9 kg.
ER - techTehnologija redukcije energije smanjuje silu sudara sa vrata i glave. U smjeru vožnje ER-Tech se aktivira kada sila dosegne najviši udar na glavu u frontalnom sudaru: naslon za glavu pomakne se prema dolje, progresivno umanjujući izloženost vrata udarnoj sili te se zatim učvrsti u tom položaju.Tehnologija redukcije energije smanjuje silu sudara sa vrata i glave. U smjeru vožnje ER-Tech se aktivira kada sila dosegne najviši udar na glavu u frontalnom sudaru: naslon za glavu pomakne se prema dolje, progresivno umanjujući izloženost vrata udarnoj sili te se zatim učvrsti u tom položaju.Tehnologija redukcije energije smanjuje silu sudara sa vrata i glave. U smjeru vožnje ER-Tech se aktivira kada sila dosegne najviši udar na glavu u frontalnom sudaru: naslon za glavu pomakne se prema dolje, progresivno umanjujući izloženost vrata udarnoj sili te se zatim učvrsti u tom položaju.


Što se tiče gorućeg pitanja o ROKU TRAJANJA GB/Cybex 0+/1 sjedalica...  Exclamation

Autosjedalice su dizajnirane kako bi ispunila specifikacije za cjelokupni vijek uporabe od oko 4 godine. Međutim, pošto može doći do znatnih fluktuacija temperature i nepredvidivih djelovanja unutar vozila, potrebno je obratiti pažnju na sljedeće točke:
- Ukoliko je vozilo izloženo direktnoj sunčevoj svjetlosti na duži period, autosjedalicu je potrebno ukloniti iz vozila ili pokriti laganim prekrivačem.
- Redovito provjeravajte sve plastične i metalne dijelove sjedalice u pogledu oštećenja, deformacija ili promjene boje. Ukoliko ustanovite bilo kakve promjene, autosjedalicu odložite ili provjerite i po mogućnosti zamijenite kod proizvođača.
- Izmjene na tkanini, a posebno izbjeljivanje, su sasvim normalne kada se rabi u vozilu i ne utječu na funkcionalnost sjedalice.


Ako ništa nadam se da Vam je post pomogao makar da stavite sa strane predrasude "popularnog i manje popularnog imena" i ako trenutno nema u prodaji Sirone S u boji koju ste htjeli, bez razmišljanja kupite ISTU STVAR,
GB VAYU.
Done by
ajmecici

_________________
Prejudice is like a hair across your cheek. You can't see it, you can't find it with your fingers, but you keep brushing at it because the feel of it is irritating.