Cybex Priam recenzija 

Razlike Cybex priam luxe i light kolicaČak i ja koja ću uvijek biti dio Bugaboo brigade ne mogu zanemariti izlazak na tržište Cybexovog priama. Udobna kolica, modernog dizajna, cijenovno u rangu s Bugaboom 2018.g. su zapalila Hrvatsko tržište. 

Cybex Priam recenzija, Razlike Cybex priam luxe i light kolica Cybex-11

Priam dolazi u dvije varijante, LIGHT I LUXE varijanti. O čemu se točno radi pojasniti ću nadalje u tekstu. 

Cybex Priam recenzija, Razlike Cybex priam luxe i light kolica Priam_11

Prvi dio kupnje odabir konstrukcije i... kojih kotača?Konstrukcija je jedna. Za sada je možete birati u dvije boje, krom i crnoj. Naravno ako isključujemo varijantu da bi naručili Priama s potpisom nekog dizajnera. Tada je možete dobiti čak i u zlatnoj varijanti.

Na nju možete odabrati tri vrste kotača. Da skratimo priču. Opcije kotača bi bile ove:
Slikice do kotača vam govore za koje su terene. Osobno, najljepše izgledaju All terrain kotači a ni veličinom ne odskaču previše.

Cybex Priam recenzija, Razlike Cybex priam luxe i light kolica Cybex_15

Kolica se mogu kombinirati sve do tri u jedan varijante. Luxe verzija se može uzeti i bez košare kao jedan u jedan verzija samo sa sportskim sjedalom. Dok se light verzija pak ne može već mora biti minimalno 2u1 sustav jer sjedalo i košara dolaze pakirane zajedno u jednoj kutiji kao jedan artikl. 

Drugi dio kupnje, odabir varijante kolica, LUXE ili LIGHT verzija?Luxe varijanta je nešto je skuplja opcija za one koji možda malo više pažnje predaju detaljima doli funkcionalnosti. Što se tiče konkretno izgleda, luxe varijanta je mrvicu dorađenija, s kožnim detaljem kod naslona za nogice, umetkom za dijete u sportskom sjedalu koje je ujedno i malo prostranije od light varijante. 

Glavna razlika luxe i light verzije bila bi ta što kod luxe varijante kolica posebno dobivate sjedalo a posebno košaru. Dok se kod varijante light sjedala dobiva jedna konstrukcija na koju se prvih 6 mjeseci koristi košara za novorođenče koja se nakon toga "guli" s konstrukcije i na istu se postavlja tekstil sjedala pomoću "čičaka" koji koristite u narednom nadolazećem periodu.  

Luxe varijanta sjedala kod Cybexa se može koristiti od 0+ što bi značilo da čak nije potrebno imati košaru već se po rođenju može koristiti sportski dio dok kod light verzije to nije moguće pa je ona deklarativno 6+ kada se radi o sportskom sjedalu jer iako ide u potpuni ležeći položaj na mjestu gdje dođe djetetova guza ima blagi upad pa je praktički nemoguće smjestiti novorođenče u njega.

Još jedna od bitnijih razlika je broj položaja kod sjedećeg sjedala. Dok light verzija ima samo tri položaja, luxe se namješta na bilo koju razinu po želji. Slikice i talice za usporedbu i lakšu kupnju niže u tekstu.

Specifične karakteristike obaju kolica:

- funkcija sklapanja konstrukcije jednom rukom
- sjedalo se također spušta jednom rukom 
- sjedalo je na visini stola, što je odlična prednost za one koji ih ponekada koriste i kao hranilicu
- sportsko sjedalo se može okretati u dva smjera
- možete ih voziti na dva kotača što je pogodno za stubišta ili lošije terene

LUXE varijanta
LIGHT varijanta
Cybex Priam recenzija, Razlike Cybex priam luxe i light kolica Priam-10 Cybex Priam recenzija, Razlike Cybex priam luxe i light kolica 41slx910

KARAKTERISTIKELUXE VARIJANTALIGHT VARIJANTA
SklapanjeJednom rukom sa sjedalom - samostojeća kada se sklopeJednom rukom ali se sjedalo mora skinuti
Korištenje košareod rođenja do 9kg (otprilike 6mj.)od rođenja do 9kg (otprilike 6mj.)
Korištenje sjedalaod rođenja do 17kg (otprilike 4g.)od 6mj do 17kg (otprilike 4g.)
KrovićiProduživi xxl krović s UVP50+ zaštitomProduživi xxl krović s UVP50+ zaštitom
Naslon za nogePodesivNije podesiv
Prednja prečkapraktična odvojiva ručka napravljena od kožnog materijala (nije prava koža)praktična odvojiva ručka napravljena od kožnog materijala (nije prava koža)
Pozicije sjedalaviše različitih pozicija3 pozicije
Dimenzije košare s otvorenim krovićemD 890 / š 450 / V 630 mmD 890 / Š 450 / V 630 mm
Dimenzije košare s sklopljenim krovićemD 890 / Š 450 / V 240 mmD 890 / Š 450 / V 240 mm
Težina košare4.8kg4.8kg
Dimenzije sjedala s konstrukcijomD 850 - 950 / Š 575 / V 990 - 1085 mm, sklopljen (uključujući kotače): D 950 / Š 575 / V 420 mmD 850 - 950 / Š 575 / V 990 - 1085 mm, sklopljen (uključujući kotače): D 1220 / Š 575 / V 390 mm
Težina okvira, košare i sjedalaS Light kotačima: 12.5 kg; 
S Trekking kotačima: 12.8 kg;
S All Terrain kotačima: 13.2 kg
S Light kotačima: 11.2 kg; 
S Trekking kotačima: 11.5 kg;
S All Terrain kotačima: 11.9 kg


Treći dio kupnje, autosjedalica kao treći dio?Cybexov priam je preporučen kao sustav 3u1 s kombinacijom autosjedalica Cybex Cloud Q i Aton Q. Adapteri za autosjedalice dolaze zajedno s kolicima tako da se nemoraju posebno kupovati. Obje autosjedalice su jedne od najboljih na tržištu. Cloud q je na ADAC-u postigao ocjenu 1.9, dok je Aton Q ocjenjen s 1.6. Njih ćemo obraditi u posebnom tekstu tako da o njima neću detaljnije pisati.

Done by
ajmecici